2 kycklingar à 1,25 kg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 2 msk fransk senap
2 msk ströbröd
smör
1. Ta ur och skölj kycklingarna. Torka dem väl och klyv dem i halvor. Gnid kycklinghalvorna både in- och utvändigt med salt och peppar.
2. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Bred på senapen och strö över ströbrödet. Klicka på litet smör.
3. Stek kycklingarna i ugn vid 250 - 275 grader ca 30 minuter eller tills de är vackert bruna. Servera dem genast med t ex pommes frites, sprödvärmd pain riche och grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…