Placeholder

Senapspanerade kycklingar

Ingredienser

2 kycklingar à 1,25 kg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 2 msk fransk senap
2 msk ströbröd
smör

Gör så här

1. Ta ur och skölj kycklingarna. Torka dem väl och klyv dem i halvor. Gnid kycklinghalvorna både in- och utvändigt med salt och peppar.

2. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Bred på senapen och strö över ströbrödet. Klicka på litet smör.

3. Stek kycklingarna i ugn vid 250 - 275 grader ca 30 minuter eller tills de är vackert bruna. Servera dem genast med t ex pommes frites, sprödvärmd pain riche och grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.