Säsongens grönsakssoppa.

Ingredienser

1 st blomkålshuvud
2 st morötter
100 gram rotselleri
1 st gul lök
1 st purjolök
150 gram sockerärtor
3 msk schalottenlöksfond
havredryck
persilja
olja
vetemjöl
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Ansa rotfrukter och grönsaker. Dela blomkålen i små buketter och skär det övriga (utom sockerärterna) i strimlor.

2. Hetta upp olja på medelhög värme i en stor kastrull. Fräs gul lök och rotsaker i några minuter. Häll på vatten+fond.

3. Låt koka upp och tillsätt blomkål. Låt småkoka i cirka 5 minuter under lock tills rotsakerna börjat mjukna.

4. Vispa mjöl med mjölk och rör ner i soppan. Lägg i sockerärterna. Låt sjuda några minuter.

5. Smaka av med salt och peppar. Garnera rikligt med klippt persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr