Sashimi med ponzusås

Ingredienser

Leif GW’s lax som Emil bjöd på. Passar till Leifs röda vin.
https://www.elle.se/mat-och-vin/leif-gw-perssons-favoritratter-som-passar-till-rodvin/4860405

300 gram lax (rå gärna från en mittbit på ryggfilén)

Ponzusås:
saften från en lime ca 0,5 dl
1 dl soja japansk gärna den milda
0.5 röd chili finhackad
1 cm ingefära i bit, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja (om man vill)

Tillbehör:
1 avokado
1 ask smörgåskrasse
1 sommarlök (salladslök) bara det gröna

Gör så här

Blanda ponzusåsen och låt vila en timme i kylen.
Skiva laxen i ytterst tunna skivor.
Skiva avokadon i tunna skivor.
Strimla det gröna fint på salladslöken.
Klipp krassen.
Arrangera laxen på ett fat, strö hackade löken över och lägg den skivade avokadon emellan.
Häll på ponzusåsen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.