Salvia kyckling

Ingredienser

400 g Rigatoni
40 g smör
600 g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
6 st salviakvistar
alt 1 msk torkad salvia
3 dl vispgrädde
1,5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
1 dl sött Marsalavin

Garnering
70 g finriven parmesan
några salviablad

Gör så här

1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. 2. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter.
3. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.
4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. 5. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.