2 gula lökar
2 msk smör el margarin
500 g bland el nötfärs
1 burk krossade tomater, gärna chili,ca 500g
1 buljongtärning kött el grönsaksbuljong
1½ dl vatten
½ dl finhackad blad persilja
10 mellanstora potatisar
3 dl vispgrädde
1½ dl riven lagrad ost
Garnering: cocktailtomater kryddgrönt
Ugn: 225 grader
1. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smör i stekpanna. Mosa ner köttfärsen och rör om tills färsen är smulad och lite brynt.
2. Tillsätt tomater, buljongtärning och vatten, låt allt puttra samman i ett par min. Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.
3. Skala och skiva potatisen. Smöra en eldfast form. Vara köttfärsås och potatis i formen,avsluta med ett lager potatis.
4. Blanda grädde och ost och häll över gratängen, peta med en gaffel så att det rinner ner mellan lagren.
5. Gratinera mitt i ugnen 45-50 min, känn med sticka att potatisen är mjuk. Ta ut och ganera med tomater och kryddgrönt.
Källa: Hemmets Veckotidning
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng