Placeholder

Potatis- och köttfärsgratäng

Ingredienser

2 gula lökar
2 msk smör el margarin
500 g bland el nötfärs
1 burk krossade tomater, gärna chili,ca 500g
1 buljongtärning kött el grönsaksbuljong
1½ dl vatten
½ dl finhackad blad persilja
10 mellanstora potatisar
3 dl vispgrädde
1½ dl riven lagrad ost
Garnering: cocktailtomater kryddgrönt

Gör så här

Ugn: 225 grader

1. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smör i stekpanna. Mosa ner köttfärsen och rör om tills färsen är smulad och lite brynt.
2. Tillsätt tomater, buljongtärning och vatten, låt allt puttra samman i ett par min. Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.
3. Skala och skiva potatisen. Smöra en eldfast form. Vara köttfärsås och potatis i formen,avsluta med ett lager potatis.
4. Blanda grädde och ost och häll över gratängen, peta med en gaffel så att det rinner ner mellan lagren.
5. Gratinera mitt i ugnen 45-50 min, känn med sticka att potatisen är mjuk. Ta ut och ganera med tomater och kryddgrönt.

Källa: Hemmets Veckotidning

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr