Potatis- & köttfärsgratäng Posted on 12/11/2020 by Therése

Ingredienser

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g nötfärs (11 SP)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
matfett (lägg till SP för det som tillsätts)
3 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
100 g färskost naturell, light (6 SP)
salt
malen svartpeppar
800 g potatis, gärna fast (19 SP)
150 g riven ost, 12% (10 SP)
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)

Totalt blir det 11 SP/port om man delar det i 5 port. Servera med en blandad sallad.

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.
Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt färs, tomatpuré och oregano.
Stek under omrörning så färsen smular sig, ca 10 min.
Rör ner färskost och smaka av med salt och peppar.
Skala potatis och skiva tunt med kniv eller på mandolin.
Varva potatis, ost och färs i en smord ugnssäker form.
Häll över grädde och avsluta med ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
Servera med en sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.