1 kyckling, helst färsk, ca 1 kg
50 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl portvin
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
200 g färska champinjoner
1. Dela kycklingen i portionsbitar och bryn dem i smöret. Flytta över bitarna till en tjockbottnad gryta. Salta och peppra och häll portvinet över.
2. Lägg lock på grytan och låt kycklingen koka på svag värme ca 20 minuter. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett fat.
3. Pressa vitlöksklyftan i såsen som blivit i grytan och häll på grädden. Låt såsen koka utan lock tills den blir tjock och krämig.
4. Skiva under tiden champinjonerna och stek dem i 2 msk smör. Häll svampen i den färdiga såsen och hetta sedan upp kycklingbitarna i den.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria