Placeholder

Portvinskyckling

Ingredienser

1 kyckling, helst färsk, ca 1 kg
50 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl portvin
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
200 g färska champinjoner

Gör så här

1. Dela kycklingen i portionsbitar och bryn dem i smöret. Flytta över bitarna till en tjockbottnad gryta. Salta och peppra och häll portvinet över.

2. Lägg lock på grytan och låt kycklingen koka på svag värme ca 20 minuter. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett fat.

3. Pressa vitlöksklyftan i såsen som blivit i grytan och häll på grädden. Låt såsen koka utan lock tills den blir tjock och krämig.

4. Skiva under tiden champinjonerna och stek dem i 2 msk smör. Häll svampen i den färdiga såsen och hetta sedan upp kycklingbitarna i den.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.