4 personer
Tid: 1 timme
Ingredienser:
700 g sötpotatis (skalad och skuren i stavar)
Matolja (till fritering)
Rökt paprikapulver
Flingsalt
Lägg sötpotatisstavarna i iskallt vatten i cirka 15 minuter. låt rinna av och klappa torra med en kökshandduk. Hetta upp oljan till 170 grader eller tills en bit bröd blir gyllene på 1 minut. Fritera dem gyllene och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt och rökt paprikapulver efter smak. Det går också att tillaga dem i ugnen på 180 grader – vänd dem då i 3 msk majsolja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ta ut när de blivit krispiga och gyllene och strö över kryddningen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng