4 personer
Tid: 1 timme
Ingredienser:
700 g sötpotatis (skalad och skuren i stavar)
Matolja (till fritering)
Rökt paprikapulver
Flingsalt
Lägg sötpotatisstavarna i iskallt vatten i cirka 15 minuter. låt rinna av och klappa torra med en kökshandduk. Hetta upp oljan till 170 grader eller tills en bit bröd blir gyllene på 1 minut. Fritera dem gyllene och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt och rökt paprikapulver efter smak. Det går också att tillaga dem i ugnen på 180 grader – vänd dem då i 3 msk majsolja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ta ut när de blivit krispiga och gyllene och strö över kryddningen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…