2 kg Tomater
8 klyftor Vitlök
1 dl Olivolja
2 msk Salt
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en djup ugnsplåt.
2. Dela tomaterna och klyfta eventuellt bort den gröna tomatskrutten och fyll plåten med tomaterna så att öppningarna står uppåt.
3. Baka tomaterna i ugnen i ca 30-60 min, ju fler tomater desto längre tid i ugnen.
4. Låt tomaterna svalna och häll bort den klara vätskan i botten på plåten. Den kan användas till tomatsirap eller i bröd.
5. Lägg tomathalvorna i en skål eller i en kastrull, stavmixar innehållet till en lagom konsistens. Pressa sedan ner vitlök och höll i olivolja, salt, socker, tomatpuré, chili och torkade örter och mixa lite till.
6. Fyll glasburkar med ca 400 g och frys in.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng