2 kg Tomater
8 klyftor Vitlök
1 dl Olivolja
2 msk Salt
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en djup ugnsplåt.
2. Dela tomaterna och klyfta eventuellt bort den gröna tomatskrutten och fyll plåten med tomaterna så att öppningarna står uppåt.
3. Baka tomaterna i ugnen i ca 30-60 min, ju fler tomater desto längre tid i ugnen.
4. Låt tomaterna svalna och häll bort den klara vätskan i botten på plåten. Den kan användas till tomatsirap eller i bröd.
5. Lägg tomathalvorna i en skål eller i en kastrull, stavmixar innehållet till en lagom konsistens. Pressa sedan ner vitlök och höll i olivolja, salt, socker, tomatpuré, chili och torkade örter och mixa lite till.
6. Fyll glasburkar med ca 400 g och frys in.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…