Pizzasås

Ingredienser

2 kg Tomater
8 klyftor Vitlök
1 dl Olivolja
2 msk Salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en djup ugnsplåt.

2. Dela tomaterna och klyfta eventuellt bort den gröna tomatskrutten och fyll plåten med tomaterna så att öppningarna står uppåt.

3. Baka tomaterna i ugnen i ca 30-60 min, ju fler tomater desto längre tid i ugnen.

4. Låt tomaterna svalna och häll bort den klara vätskan i botten på plåten. Den kan användas till tomatsirap eller i bröd.

5. Lägg tomathalvorna i en skål eller i en kastrull, stavmixar innehållet till en lagom konsistens. Pressa sedan ner vitlök och höll i olivolja, salt, socker, tomatpuré, chili och torkade örter och mixa lite till.

6. Fyll glasburkar med ca 400 g och frys in.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.