Philadelphia- och laxpasta med smak av pepparrot

Ingredienser

https://www.matklubben.se/recept/philadelphia-och-laxpasta-med-smak-av-pepparrot-115649#

1 gul lök
1 äpple (bättre utan)
Smör att steka i
3 dl kaffegrädde (vispgrädde)
150 g philadelphiaost (ta ett helt oaket)
Salt
Svartpeppar
2 msk färsk finriven pepparrot (bättre utan)
200-300 g gravad lax
Servering
Kokt pasta
Finriven pepparrot
Rucolasallad

Gör så här

Hacka löken och skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar). Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt äpplet efter en stund.
Rör ner kaffegrädde och klickar med philadelphiaost. Koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt, peppar och pepparrot. Skär laxen i breda strimlor.
Servera pastasåsen med nykokt pasta, lax och rucola. Strö på finriven pepparrot och dra några varv med svartpepparkvarnen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.