2 stora kycklingfiléer
6 mindre vitlöksklyftor
eller 3 stora
0,5 gul lök
0,5 citron
2 msk kycklingfond
3 dl vispgrädde
3 rejäla tsk röd pesto
salt
svartpeppar
1. Skär kycklingen i större tärningar så det blir ordentliga och matiga bitar. Fräs dem med litet olivolja i en panna tills de har fått fin färg. Tillsätt sedan finhackad eller pressad vitlök samt grovhackad gul lök.
2. Låt fräsa ihop under några minuter. Riv i citronskalet och pressa ur saften. Salta och peppra efter smak. Tillsätt sedan kycklingfond, grädde och pesto. Rör om och låt småputtra på svag värme ca 10 minuter.
3. Servera någon god pasta till och en fräsch sallad.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng