2 stora kycklingfiléer
6 mindre vitlöksklyftor
eller 3 stora
0,5 gul lök
0,5 citron
2 msk kycklingfond
3 dl vispgrädde
3 rejäla tsk röd pesto
salt
svartpeppar
1. Skär kycklingen i större tärningar så det blir ordentliga och matiga bitar. Fräs dem med litet olivolja i en panna tills de har fått fin färg. Tillsätt sedan finhackad eller pressad vitlök samt grovhackad gul lök.
2. Låt fräsa ihop under några minuter. Riv i citronskalet och pressa ur saften. Salta och peppra efter smak. Tillsätt sedan kycklingfond, grädde och pesto. Rör om och låt småputtra på svag värme ca 10 minuter.
3. Servera någon god pasta till och en fräsch sallad.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…