Placeholder

Pastagratäng med kyckling och ricotta

Ingredienser

300 g pasta
1 grillad kyckling
1 burk ricotta
färska champinjoner
0,5 påse fryst bladspenat, 450 g
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
1 - 2 dl riven parmesan
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rensa den grillade kycklingen och skär i mindre bitar. Dela champinjonerna. Koka upp vatten till pastan och koka enligt angiven tid.

3. När det är 1 minut kvar av koktiden lägger du i spenaten och rör om. Spara sedan ca 1 dl av vattnet och häll av resten.

4. Häll tillbaka den avrunna pastan och spenaten i kastrullen och blanda ned kyckling, champinjoner, ricotta och pastavatten och pressa i vitlöken.

5. Hacka basilikan och rör ned tillsammans med salt, peppar och ungefär hälften av den rivna parmesanen.

6. När allt är blandat häller du över i en ugnsfast form och strör över resterande parmesan. Gratinera 10 - 15 minuter.

Ca 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.