Pasta med laxsås och räkor

Ingredienser

Pasta t ex pappardelle 300 g
Skinn- och benfri lax 300 g
Skalade räkor 200 g

Kelda® mellangrädde 2½ dl
Torrt vitt vin 1 dl
Skaldjursfond 2 msk
Cayennepeppar ½ krm
Majsstärkelse 1½ msk

Gremolata

rivet skal av 1 Citron
Hackad färsk persilja 1 dl
Finhackade vitlöksklyftor 2

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar.
Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr