Placeholder

Partykyckling

Ingredienser

4 kycklingfiléer, 500 - 600 g
2 - 3 krm paprikapulver
ev 1 msk hackad chilipeppar
1,5 - 2 dl ananasjuice
eller ananas-apelsin
1 msk pressad citron
salt, vitpeppar
1 röd eller grön paprika
0,5 gul lök
2 - 3 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg kycklingfiléerna i en form och strö över paprikapulver och ev hackad chilipeppar. Blanda juice och citronsaft och häll det över kycklingen. Låt filéerna marinera ett par timmar eller över natten. Vänd dem någon gång.

3. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen 10 minuter.

4. Skär paprikan i ringar och löken i skivor. Lägg det på kycklingen i formen och häll på ca hälften av marinaden.

5. Strö över den rivna osten och stek filéerna ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdigstekt.

6. Servera med vildris eller ris kryddat med paprikapulver eller saffran.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.