4 kycklingfiléer, 500 - 600 g
2 - 3 krm paprikapulver
ev 1 msk hackad chilipeppar
1,5 - 2 dl ananasjuice
eller ananas-apelsin
1 msk pressad citron
salt, vitpeppar
1 röd eller grön paprika
0,5 gul lök
2 - 3 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg kycklingfiléerna i en form och strö över paprikapulver och ev hackad chilipeppar. Blanda juice och citronsaft och häll det över kycklingen. Låt filéerna marinera ett par timmar eller över natten. Vänd dem någon gång.
3. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen 10 minuter.
4. Skär paprikan i ringar och löken i skivor. Lägg det på kycklingen i formen och häll på ca hälften av marinaden.
5. Strö över den rivna osten och stek filéerna ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdigstekt.
6. Servera med vildris eller ris kryddat med paprikapulver eller saffran.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria