Placeholder

Parmesanpanerad schnitzel med tomatsås

Ingredienser

200 g skivade skinkschnitzlar
av innanlår eller benfri kotlett
salt
peppar
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl finriven parmesan
3 msk panko
1 msk smör

Tomatsås:
0,5 gul lök
0,5 klyfta vitlök
1 tsk olivolja
2 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 msk balsam
1 msk färsk oregano
eller 1 tsk torkad

Gör så här

1. Fräs finhackad lök och vitlök i olja tills det mjuknat utan att ta färg. Tillsätt krossade tomater, vatten, vinäger och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Späd ev med vatten.

2. Banka ut köttet tunt. Salta och peppra. Vispa ägget lätt i en djup tallrik. Häll vetemjöl i en tallrik och parmesan blandat med panko i en annan.

3. Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i pankoblandning. Stek i smör till fin färg på medelvärme.

4. Serera med t ex kokt ris och haricots verts.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.