200 g skivade skinkschnitzlar
av innanlår eller benfri kotlett
salt
peppar
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl finriven parmesan
3 msk panko
1 msk smör
Tomatsås:
0,5 gul lök
0,5 klyfta vitlök
1 tsk olivolja
2 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 msk balsam
1 msk färsk oregano
eller 1 tsk torkad
1. Fräs finhackad lök och vitlök i olja tills det mjuknat utan att ta färg. Tillsätt krossade tomater, vatten, vinäger och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Späd ev med vatten.
2. Banka ut köttet tunt. Salta och peppra. Vispa ägget lätt i en djup tallrik. Häll vetemjöl i en tallrik och parmesan blandat med panko i en annan.
3. Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i pankoblandning. Stek i smör till fin färg på medelvärme.
4. Serera med t ex kokt ris och haricots verts.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng