Placeholder

Pannacottapaj med vit choklad och hallonsås

Ingredienser

Botten:
ca 12 digestivekex
75 g smält smör

Pannacottafyllning:
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
200 g vit hackad choklad

Hallonsås:
ca 3 dl hallon,
frysta eller färska
ca 0,5 dl florsocker

Gör så här

1. Smula sönder kexen i en bunke och rör ihop dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en pajform, 22 - 23 cm, och ställ att stelna i frysen ca 1 timme.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har löst sig.

3. Tillsätt chokladen och låt den smälta i grädden. Krama ur gelatinbladen och smält ned dem i grädden. Blanda ordentligt.

4. Låt pannacottan kallna innan du häller den på botten. Ställ sedan i kylen för att stelna några timmar.

5. Mosa sönder hallonen till såsen och blanda dem med sockret. Servera hallonsåsen vid sidan om.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.