Botten:
ca 12 digestivekex
75 g smält smör
Pannacottafyllning:
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
200 g vit hackad choklad
Hallonsås:
ca 3 dl hallon,
frysta eller färska
ca 0,5 dl florsocker
1. Smula sönder kexen i en bunke och rör ihop dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en pajform, 22 - 23 cm, och ställ att stelna i frysen ca 1 timme.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har löst sig.
3. Tillsätt chokladen och låt den smälta i grädden. Krama ur gelatinbladen och smält ned dem i grädden. Blanda ordentligt.
4. Låt pannacottan kallna innan du häller den på botten. Ställ sedan i kylen för att stelna några timmar.
5. Mosa sönder hallonen till såsen och blanda dem med sockret. Servera hallonsåsen vid sidan om.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…