1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
3 dl långkornigt ris
1/2 g saffran
6 dl hönsbuljong
Salt o peppar
1 hel grillad kyckling
500 g räkor
3 tomater
1 paprika
Persilja
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den och riset i oljan i en panna. Rör ner saffran, buljong, salt och peppar. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Skala räkorna. Skölj paprika och tomater, bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Kärna ur paprikan och skär den, tomaterna och kycklingen i bitar. Skölj och hacka persiljan. Blanda ner grönsakerna och kycklingen i pannan och låt det bli varmt. Strö över räkorna och persiljan. Servera med bröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st