Oxfilépasta (bild lånad av paula.se)

Ingredienser

Ett paket pasta av valfri sort, jag använde gnocchi
1 gul lök
Två klyftor vitlök
Ett halvt ”paket” timjan
Ett paket champinjoner
5dl grädde
En halv dl oxfond (eller så mkt man tycker själv)
Oxfilé
Salt
Peppar
Tryffelolja att ringla över pastan
Parmesan att lägga över pastan

Gör så här

1. Sätt på pastavatten och följ instruktionerna
2. Hacka lök, vitlök, timjan och champinjoner
3. Fräs löken i stekpannan innan du steker champinjonerna i samma panna.
4. När de fått fin färg, häll på grädden, fonden och timjan
5. Låt puttra i ca 10 minuter
6. Stek köttet i egen panna med salt och peppar
7. När pastan är klar, blanda ihop den med köttet och såsen
8. Avsluta med att lägga allt i en annan form och toppa med parmesan och tryffelolja i önskad mängd

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr