8 tunna skivor bogfläsk,
ca 500 g
1 tsk salt
1 tsk kummin
1 paprika
2 gula lökar
2 tomater
1 msk smör
0,5 dl grädde
1,5 dl smakrik riven ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Platta ut köttskivorna lätt med handen och krydda dem med salt och kummin. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken, skålla och flå tomaterna.
3. Fördela paprikastrimlorna och hälften av löken över köttskivorna. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
4. Bryn dem väl runtom i smör i en panna. Lägg i tomaterna och den återstående löken och låt småsteka under lock tills ruladerna är nästan möra, ca 30 minuter.
5. Flytta över alltsammans till en ugnssäker form. Tillsätt grädden och strö riven ost över ruladerna. Gratinera en kort stund tills osten fått fin färg.
6. Servera förslagsvis med kokt broccoli eller majs och kokt potatis eller ris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar