Placeholder

Ostgratinerade fläskrulader

Ingredienser

8 tunna skivor bogfläsk,
ca 500 g
1 tsk salt
1 tsk kummin
1 paprika
2 gula lökar
2 tomater
1 msk smör
0,5 dl grädde
1,5 dl smakrik riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Platta ut köttskivorna lätt med handen och krydda dem med salt och kummin. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken, skålla och flå tomaterna.

3. Fördela paprikastrimlorna och hälften av löken över köttskivorna. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.

4. Bryn dem väl runtom i smör i en panna. Lägg i tomaterna och den återstående löken och låt småsteka under lock tills ruladerna är nästan möra, ca 30 minuter.

5. Flytta över alltsammans till en ugnssäker form. Tillsätt grädden och strö riven ost över ruladerna. Gratinera en kort stund tills osten fått fin färg.

6. Servera förslagsvis med kokt broccoli eller majs och kokt potatis eller ris.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.