600 gram quornfiléer
250 g broccolibuketter
Salt & Peppar
Sås
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
5 dl iMat
2,5 msk senap
1 msk kinesisk soja
1 msk honung
1 tsk sambal olek
1 dl riven ost
Receptet är för 4 personer.
1. Värm ugnen till 225°. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den.
2. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd och klicka slutligen smör över varje potatis.
3. Baka mitt i ugnen ca 20-25 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min.
2. Skär quornfilé i skivor och bryn med salt och svartpeppar.
3. Förväll broccolibuketterna i lätt saltat vatten.
4. Finhacka löken och stek glansig i en gryta, Låt grädden koka. Tillsätt senap, soja, honung och sambal olek och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg quorn och broccolibuketterna i en gratängform. Häll över såsen och strö över osten.
6. Gratinera tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
Tillbehör: serveras med hasselbackspotatis och sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar