Placeholder

Orientalisk kycklinggryta

Ingredienser

3 st kycklingfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
1 burk krossad tomat
2 msk tomatpuré
2 tsk gul currypulver
1 tsk garam masala
1 st kycklingbuljongtärning (kan uteslutas eller ersättas med 1 msk soja)
Ca 1-2 tsk chilipulver eller färsk chili (kan ersättas med paprikapulver om du vill ha en mild gryta)
Salt

Gör så här

Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och stek löken blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran, stek lite till. Vänd i kycklingfilén, curry, garam masala och eventuellt chili. Stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i tomatpurén och stek lite till. Häll krossad tomat och kokosmjölk i grytan. Smula i buljongen, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry eller garam masala. Vid servering toppar du grytan med jordnötter och finhackad koriander. Servera med ris!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr