Nyttig frusen snickerskaka, (rawfood, glutenfri)

Ingredienser

Botten
2,5 dl solrosfrön
2,5 dl dadlar (gärna medjooldadlar)
3msk kakao

Jordnötsfyllning
5 dl cashewnötter
2,5 dl jordnötssmör
1 tsk salt

Chokladtopping
2,5 dl dadlar (gärna medjooldadlar)
80g mörk choklad
2 msk kokosolja utan smak

Gör så här

Botten

1.Lägg solrosfrön, kakao och dadlar i en mixer eller matberedare och mixa tills du har en smet som håller ihop. Det är ok om det är små bitar i degen.
2.Bred ut degen i en avlång brödform och jämna till med en sked eller slickepott.

Jordnötsfyllning

1.Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa flera minuter tills du får en jämn smet utan klumpar.
2.Lägg till jordnötssmöret plus saltet och blanda väl.
3.Bred ut jordnötsfyllningen över bottenlagret.

Chokladtopping

1.Mixa dadlarna och bred ut dadelsmeten i ett jämnt lager över jordnötsfyllningen.
2.Smält den mörka chokladen och blanda i kokosoljan.
3.Häll över den smälta chokladen i ett jämnt lager över dadellagret.
4.Ställ i frysen några timmar och ta ut ca. en kvart/tjugo minuter innan du vill servera.
5.Dekorera med färska blommor och lite hackade jordnötter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.