Botten
2,5 dl solrosfrön
2,5 dl dadlar (gärna medjooldadlar)
3msk kakao
Jordnötsfyllning
5 dl cashewnötter
2,5 dl jordnötssmör
1 tsk salt
Chokladtopping
2,5 dl dadlar (gärna medjooldadlar)
80g mörk choklad
2 msk kokosolja utan smak
Botten
1.Lägg solrosfrön, kakao och dadlar i en mixer eller matberedare och mixa tills du har en smet som håller ihop. Det är ok om det är små bitar i degen.
2.Bred ut degen i en avlång brödform och jämna till med en sked eller slickepott.
Jordnötsfyllning
1.Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa flera minuter tills du får en jämn smet utan klumpar.
2.Lägg till jordnötssmöret plus saltet och blanda väl.
3.Bred ut jordnötsfyllningen över bottenlagret.
Chokladtopping
1.Mixa dadlarna och bred ut dadelsmeten i ett jämnt lager över jordnötsfyllningen.
2.Smält den mörka chokladen och blanda i kokosoljan.
3.Häll över den smälta chokladen i ett jämnt lager över dadellagret.
4.Ställ i frysen några timmar och ta ut ca. en kvart/tjugo minuter innan du vill servera.
5.Dekorera med färska blommor och lite hackade jordnötter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk