Nudlar med krämig asiatisk köttfärssås

Ingredienser

Gott!
Jennie Walldéns recept:
https://www.koket.se/nudlar-med-kramig-asiatisk-kottfarssas

4 pers
250 g champinjoner, skivade
1 gul lök, finhackad
500 g blandfärs
4 klyftor vitlök, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
3 msk ostronsås
½-1 msk kinesisk soja
3-4 dl crème fraiche
400 g vetenudlar
200 g sparrisbroccoli (bellaverde)
1 knippe gräslök, finhackad
1 msk rostade sesamfrön
neutral rapsolja, att steka i
svartpeppar

Gör så här

Stek champinjoner i olja på hög värme tills de fått lite färg. Tillsätt hackad lök i pannan och låt steka tills den blivit mjuk. Lägg sen i vitlök, ingefära och färs som får steka tills färsen fått lite färg.
Häll på japansk soja, sesamolja, ostronsås, kinesisk soja samt crème fraiche. Låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med svartpeppar och ev mer soja.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med sista minuten.
Servera nudlarna med den asiatiska köttfärssåsen och broccolin, toppa med den finhackade gräslöken och sesamfrön.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.