Gott!
Jennie Walldéns recept:
https://www.koket.se/nudlar-med-kramig-asiatisk-kottfarssas
4 pers
250 g champinjoner, skivade
1 gul lök, finhackad
500 g blandfärs
4 klyftor vitlök, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
3 msk ostronsås
½-1 msk kinesisk soja
3-4 dl crème fraiche
400 g vetenudlar
200 g sparrisbroccoli (bellaverde)
1 knippe gräslök, finhackad
1 msk rostade sesamfrön
neutral rapsolja, att steka i
svartpeppar
Stek champinjoner i olja på hög värme tills de fått lite färg. Tillsätt hackad lök i pannan och låt steka tills den blivit mjuk. Lägg sen i vitlök, ingefära och färs som får steka tills färsen fått lite färg.
Häll på japansk soja, sesamolja, ostronsås, kinesisk soja samt crème fraiche. Låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med svartpeppar och ev mer soja.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med sista minuten.
Servera nudlarna med den asiatiska köttfärssåsen och broccolin, toppa med den finhackade gräslöken och sesamfrön.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st