12 bitar
Tid: 1 1/2 timme
Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättiksprit
3 dl Kelloggs Rice Krispies
1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)
Vaniljkräm:
4 äggulor
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Topping:
3 dl vispgrädde
1 liter färska bär (till garnering)
Gör så här:
Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (cirka 25 x 30 cm). Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden. Garnera med färska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…