MIDSOMMARTÅRTA MED JORDGUBBAR OCH VANILJKRÄM

Ingredienser

12 bitar

Tid: 1 1/2 timme

Botten:

4 äggvitor

3 dl socker

4 droppar ättiksprit

3 dl Kelloggs Rice Krispies

1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)

Vaniljkräm:

4 äggulor

1 dl socker

2 msk vetemjöl

1 dl grädde

125 g smör

1 tsk vaniljsocker

1/2 krm salt

Topping:

3 dl vispgrädde

1 liter färska bär (till garnering)

Gör så här

Gör så här:

Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (cirka 25 x 30 cm). Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden. Garnera med färska bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.