150 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Bärsås:
200 g bär, t ex hallon
eller blåbär
1 dl florsocker
4 tsk pressad citron
4 tsk vatten
1. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock 5 minuter eller tills bären är mjuka.
2. Låt såsen svalna. Kör den sedan i mixer eller matberedare så att den blir slät. Vispa grädden fast.
3. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till krämen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm.
4. Häll krämen i portionsformar och låt stå i kylen minst 2 timmar. Häll över såsen och servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng