Placeholder

Mascarponekräm med bärsås

Ingredienser

150 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
rivet skal och saft av 1 citron

Bärsås:
200 g bär, t ex hallon
eller blåbär
1 dl florsocker
4 tsk pressad citron
4 tsk vatten

Gör så här

1. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock 5 minuter eller tills bären är mjuka.

2. Låt såsen svalna. Kör den sedan i mixer eller matberedare så att den blir slät. Vispa grädden fast.

3. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till krämen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm.

4. Häll krämen i portionsformar och låt stå i kylen minst 2 timmar. Häll över såsen och servera.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.