Ca 600 g fläskfilé
2 msk fransk senap
0,5 dl sherry, madeira
eller portvin
0,5 dl färskpressad lime-
eller citronsaft
nymalen svartpeppar
kryddpeppar
ingefära
0,5 tsk salt
3 msk farin
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg fläskfilén på ett fat och gnid in den ordentligt med senapen. Blanda sherry, fruktsaft, peppar, kryddpeppar, ingefära och salt. Häll blandningen över köttet och ställ fatet kallt 6 - 12 timmar.
3. Ta upp köttet ur marinaden och lägg det på ett smort, ugnssäkert fat. Strö över farin och sätt gärna en köttermometer mitt i den tjockaste delen av filén. Stek i skyn ca 30 minuter eller tills termometern visar 75 grader. Pensla med marinaden under tiden.
4. Skär upp filén i tunna skivor och häll över skyn. Servera genast med råstekt potatis och gärna också en fräsch sallad. Ett lätt rödvin, ljust öl eller mineralvatten är gott att dricka till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk