Placeholder

Marinerad fläskfilé

Ingredienser

Ca 600 g fläskfilé
2 msk fransk senap
0,5 dl sherry, madeira
eller portvin
0,5 dl färskpressad lime-
eller citronsaft
nymalen svartpeppar
kryddpeppar
ingefära
0,5 tsk salt
3 msk farin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg fläskfilén på ett fat och gnid in den ordentligt med senapen. Blanda sherry, fruktsaft, peppar, kryddpeppar, ingefära och salt. Häll blandningen över köttet och ställ fatet kallt 6 - 12 timmar.

3. Ta upp köttet ur marinaden och lägg det på ett smort, ugnssäkert fat. Strö över farin och sätt gärna en köttermometer mitt i den tjockaste delen av filén. Stek i skyn ca 30 minuter eller tills termometern visar 75 grader. Pensla med marinaden under tiden.

4. Skär upp filén i tunna skivor och häll över skyn. Servera genast med råstekt potatis och gärna också en fräsch sallad. Ett lätt rödvin, ljust öl eller mineralvatten är gott att dricka till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.