Placeholder

Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås

Ingredienser

4 dl mjölk
1 krm salt
2 msk socker
0,5 - 1 tsk nystött kardemumma
4 msk mannagryn
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
0,5 dl sötmandel
0,5 dl torkade aprikoser

Tillbehör:
3 dl fruktsoppa
1 msk pressad citron

Gör så här

1. Koka upp mjölk, salt, socker och kardemumma i en kastrull. Vispa ned grynen. Låt gröten koka ca 4 minuter på svag värme. Rör ordentligt under tiden.

2. Rosta mandlarna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Vispa ned hälften av yoghurten i gröten. Hacka aprikoserna och blanda med hälften av mandeln och aprikoserna i gröten. Ställ in i kylen och låt kallna.

3. Blanda fruktsoppa och citronsaft. Rör ned resten av yoghurten i gröten. Servera med rostade och hackade mandlar och aprikoser på toppen.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.