Löksås

Ingredienser

3 stora gula lökar

3 dl havregrädde
1,5 msk mörk grönsaksfond eller svampfond
1 msk ljus sojasås
2 tsk dijonsenap

2 tsk torkad timjan
1 tsk socker

Rapsolja att steka i
Salt och svartpeppar

Gör så här

Skiva löken i ringar och dela i mellanstora bitar.
Stek på medelvärme i rapsolja eller smör tills löken fått en fin mörkbrun färg och mjuknat helt.

Häll övriga ingredienser i stekpannan.
Koka upp.
Tillsätt maten - koka försiktigt tillsammans under omrörning i 2-3 minuter tills smakerna gått ihop och såsen börjar tjockna.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.