600 g rimmat fläsk
4 dl mjölk
2 dl grädde
2 gula lökar
3 msk vetemjöl
salt
peppar
socker
1. Stek fläsket i smör i en stekpanna så att det får en fin, krispig yta. Peppra litet.
2. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Skala och strimla löken och låt den svettas litet i en kastrull med smör. Red av med litet mjöl och häll på den varma mjölkblandningen. Smaka av med salt, peppar och ev litet socker. Häll gärna fläskflottet i såsen också.
3. Servera med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng