400 g blandfärs
400 g lever
1 ägg
4 msk vetemjöl
2 msk riven lök
1 tsk salt
nymalen vitpeppar
2 dl vatten + 1 buljongtärning
1 dl crème fraîche
1 dl vatten eller mjölk
maizena + vatten till redning
1. Ta bort ev senor från levern, dela den i några bitar och mixa slätt i en matberedare. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt. Låt smeten stå ca 10 minuter.
2. Klicka smeten till biffar i en panna med smör och stek försiktigt tills biffarna får fin färg och blir genomstekta.
3. Koka ur pannan med vatten och buljongtärning och sila så du har 1 dl koncentrerad buljong. Blanda buljong, crème fraîche och vatten eller mjölk i en kastrull. Låt koka ihop, red av med maizena och smaka av såsen.
4. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng