Placeholder

Leverbiff med krämig sås och lingon

Ingredienser

400 g blandfärs
400 g lever
1 ägg
4 msk vetemjöl
2 msk riven lök
1 tsk salt
nymalen vitpeppar
2 dl vatten + 1 buljongtärning
1 dl crème fraîche
1 dl vatten eller mjölk
maizena + vatten till redning

Gör så här

1. Ta bort ev senor från levern, dela den i några bitar och mixa slätt i en matberedare. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt. Låt smeten stå ca 10 minuter.

2. Klicka smeten till biffar i en panna med smör och stek försiktigt tills biffarna får fin färg och blir genomstekta.

3. Koka ur pannan med vatten och buljongtärning och sila så du har 1 dl koncentrerad buljong. Blanda buljong, crème fraîche och vatten eller mjölk i en kastrull. Låt koka ihop, red av med maizena och smaka av såsen.

4. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.