400 g blandfärs
400 g lever
1 ägg
4 msk vetemjöl
2 msk riven lök
1 tsk salt
nymalen vitpeppar
2 dl vatten + 1 buljongtärning
1 dl crème fraîche
1 dl vatten eller mjölk
maizena + vatten till redning
1. Ta bort ev senor från levern, dela den i några bitar och mixa slätt i en matberedare. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt. Låt smeten stå ca 10 minuter.
2. Klicka smeten till biffar i en panna med smör och stek försiktigt tills biffarna får fin färg och blir genomstekta.
3. Koka ur pannan med vatten och buljongtärning och sila så du har 1 dl koncentrerad buljong. Blanda buljong, crème fraîche och vatten eller mjölk i en kastrull. Låt koka ihop, red av med maizena och smaka av såsen.
4. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…