3 - 4 gula lökar
ca 200 g färska champinjoner
1 - 2 msk smör
ca 500 g skivad kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 tsk vitlökspeppar
ca 2 msk oxfond med rött vin
ca 2 msk mild chilisås
2 - 3 dl vitt vin
ca 3 dl grädde
vatten vid behov
1. Skala och dela lökarna. Skölj svampen. Smält smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runtom. Salta och peppra.
2. Ta upp kycklingen och fräs sedan lök och svamp några minuter i pannan. Lägg sedan tillbaka kycklingen. Häll på grädde, vin, oxfond och chilisås. Krydda med vitlökspeppar och låt koka 15 - 20 minuter. Späd ev med litet vatten om det blir för torrt.
3. Servera med ris eller potatis och en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…