Placeholder

Lenas franska kycklinggryta

Ingredienser

3 - 4 gula lökar
ca 200 g färska champinjoner
1 - 2 msk smör
ca 500 g skivad kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 tsk vitlökspeppar
ca 2 msk oxfond med rött vin
ca 2 msk mild chilisås
2 - 3 dl vitt vin
ca 3 dl grädde
vatten vid behov

Gör så här

1. Skala och dela lökarna. Skölj svampen. Smält smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runtom. Salta och peppra.

2. Ta upp kycklingen och fräs sedan lök och svamp några minuter i pannan. Lägg sedan tillbaka kycklingen. Häll på grädde, vin, oxfond och chilisås. Krydda med vitlökspeppar och låt koka 15 - 20 minuter. Späd ev med litet vatten om det blir för torrt.

3. Servera med ris eller potatis och en god sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.