Placeholder

Laxpytt med romsås

Ingredienser

500 g Lax
1 Gul lök
ca 500 g (8-10 st) Potatis (färsk om det finns)
1 knippe grön Sparris
½ Citronzest och saft
olja
Salt och Vitpeppar

Romsås:
2 dl creme fraiche eller gräddfil
2 msk majonäs
50g rom
1 st liten rödlök småhackad
2 tsk hackad gräslök
2 tsk dill
2 krm paprikapulver
lite citronsaft
Salt och vitpeppar

Gör så här

Skär potatis, sparris och lax i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka löken i mindre bitar.
Koka upp potatisen och lägg även sparrisen i kokande vatten (max 1 minut) och lägg sedan åt sidan.

Stek lök och potatis i olja i ca 5 minuter
Stek därefter laxen i en egen stekpanna i ca 3-4 min.

Blanda sedan försiktigt ner laxen i pytten.
Smaksätt med salt, vitpeppar, citronsaft och rivet citronskal.
Blanda samman allt försiktigt.
Vänd runt allt i pannan

Romsås:
Vänd ner alla ingredienserna i gräddfilen och avsluta med att smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Rör om.
Ställ kallt en 30 min innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.