500 g Lax
1 Gul lök
ca 500 g (8-10 st) Potatis (färsk om det finns)
1 knippe grön Sparris
½ Citronzest och saft
olja
Salt och Vitpeppar
Romsås:
2 dl creme fraiche eller gräddfil
2 msk majonäs
50g rom
1 st liten rödlök småhackad
2 tsk hackad gräslök
2 tsk dill
2 krm paprikapulver
lite citronsaft
Salt och vitpeppar
Skär potatis, sparris och lax i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka löken i mindre bitar.
Koka upp potatisen och lägg även sparrisen i kokande vatten (max 1 minut) och lägg sedan åt sidan.
Stek lök och potatis i olja i ca 5 minuter
Stek därefter laxen i en egen stekpanna i ca 3-4 min.
Blanda sedan försiktigt ner laxen i pytten.
Smaksätt med salt, vitpeppar, citronsaft och rivet citronskal.
Blanda samman allt försiktigt.
Vänd runt allt i pannan
Romsås:
Vänd ner alla ingredienserna i gräddfilen och avsluta med att smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Rör om.
Ställ kallt en 30 min innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar