Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Kyckling
600 g Kyckling Minutfilé
1 st klyftor Vitlök Vanlig
2 msk Olivolja
1 msk Japansk soja
0.5 st Citron
1 tsk Honung Flytande
0.5 tsk Salt Fint

Potatissallad
700 g Delikatesspotatis
0.5 tsk Salt Fint
65 g Salladsmix
250 g Sparris Färsk
100 g Rädisor
1 st krukor Gräslök - färsk
0.5 st krukor Basilika - färsk
3 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen

Paprika- och fetaostdipp
100 g Spetspaprika
0.5 st Vitlök Vanlig
150 g Fetaost
2 msk Olivolja
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 tsk Honung Flytande
1 tsk Balsamvinäger Vit

Tillbehör
100 g Spetspaprika

Gör så här

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din härliga grillmiddag.

1. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i två delar på längden. Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, citronsaft, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner kycklingbitarna och låt marinera minst 30 min, men gärna över natten i kylen. Lägg spetten i blöt.

2. Potatissallad: Skölj och skrubba potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Sila av vattnet och låt potatisen kallna en aning.

3. Skölj salladen. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i 3 delar. Förväll i kokande vatten i ca 30 sek. Spola sedan sparrisen kall. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och finstrimla gräslök och finhacka basilika.

4. Dela potatisen på mitten och blanda med alla salladsingredienser och örter. Tillsätt olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.

5. Kyckling: Trä kycklingen på spetten. Grilla kycklingspetten runt om i ca 7-10 min. Det går även bra att steka spetten i en panna, hetta då upp lite olja och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.

6. Fetaostdipp: Grilla spetspaprikorna runt om i ca 7-10 min och vitlöken i ca 5 min samtidigt som kycklingen (på grillen eller i en stekpanna).

7. Mixa samman en av de grillade paprikorna och 3 vitlöksklyftor från den grillade vitlökshalvan med fetaost, olivolja, honung och vit balsamvinäger till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar.

Servera de grillade kycklingspetten med potatissallad, paprika- och fetaostdipp samt den andra grillade paprikan.

https://www.mathem.se/recept/kycklingspett-med-grillad-paprika--och-fetaostdipp-och-ortig-potatissallad

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.