4 portioner
Kyckling
600 g Kyckling Minutfilé
1 st klyftor Vitlök Vanlig
2 msk Olivolja
1 msk Japansk soja
0.5 st Citron
1 tsk Honung Flytande
0.5 tsk Salt Fint
Potatissallad
700 g Delikatesspotatis
0.5 tsk Salt Fint
65 g Salladsmix
250 g Sparris Färsk
100 g Rädisor
1 st krukor Gräslök - färsk
0.5 st krukor Basilika - färsk
3 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Paprika- och fetaostdipp
100 g Spetspaprika
0.5 st Vitlök Vanlig
150 g Fetaost
2 msk Olivolja
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 tsk Honung Flytande
1 tsk Balsamvinäger Vit
Tillbehör
100 g Spetspaprika
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din härliga grillmiddag.
1. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i två delar på längden. Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, citronsaft, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner kycklingbitarna och låt marinera minst 30 min, men gärna över natten i kylen. Lägg spetten i blöt.
2. Potatissallad: Skölj och skrubba potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Sila av vattnet och låt potatisen kallna en aning.
3. Skölj salladen. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i 3 delar. Förväll i kokande vatten i ca 30 sek. Spola sedan sparrisen kall. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och finstrimla gräslök och finhacka basilika.
4. Dela potatisen på mitten och blanda med alla salladsingredienser och örter. Tillsätt olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.
5. Kyckling: Trä kycklingen på spetten. Grilla kycklingspetten runt om i ca 7-10 min. Det går även bra att steka spetten i en panna, hetta då upp lite olja och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.
6. Fetaostdipp: Grilla spetspaprikorna runt om i ca 7-10 min och vitlöken i ca 5 min samtidigt som kycklingen (på grillen eller i en stekpanna).
7. Mixa samman en av de grillade paprikorna och 3 vitlöksklyftor från den grillade vitlökshalvan med fetaost, olivolja, honung och vit balsamvinäger till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar.
Servera de grillade kycklingspetten med potatissallad, paprika- och fetaostdipp samt den andra grillade paprikan.
https://www.mathem.se/recept/kycklingspett-med-grillad-paprika--och-fetaostdipp-och-ortig-potatissallad
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…