400 g pasta
300 g kycklingfilé
2 msk smör
4 - 5 skivor bacon
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
75 g sockerärter
2 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
0,5 tsk curry
salt
peppar
riven parmesan
1. Bena ur och skär kycklingen i små bitar. Strimla paprika, sockerärter och rödlök och riv vitlöksklyftan.
2. Fräs paprika, röd- och vitlök tills det mjuknat. Låt kycklingen steka med några minuter. Krydda med curry och tomatpuré, häll på crème fraîche och låt allt koka ihop några minuter.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Strö över de strimlade sockerärterna.
4. Servera med färsk pasta och färskriven parmesan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…