5 dl jasminris + 7,5 dl vatten
+ 0,5 tsk salt
1 grillad kyckling
2 pkt bacon
5 dl vispgrädde
5 - 6 msk chilisås
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka riset. Rensa kycklingen och skär den i småbitar. Klipp baconet i bitar och stek det.
3. Häll det färdiga riset i en ugnsfast form och lägg kyckling och bacon över. Vispa grädden fluffig med elvisp. Blanda i chilisås och smaka av.
4. Häll gräddblandningen i formen och ställ in i ugnen 15 - 20 minuter. Det ska börja bubbla i formen, då är det färdigt.
5. Servera med sallad.
Ca 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng