Olja
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 kycklingfiléer
0,5 dl konjak
0,5 dl tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1,5 msk torkad dragon
5 dl grädde
ev några dl mjölk
1 nypa socker
1. Hacka löken och fräs den i olja. Skär kycklingen i strimlor och låt fräsa med löken tills de börjar få fin färg.
2. Häll på konjak och rör därefter ned tomatpuré, buljong, dragon, grädde och socker. Behövs mer sås till mängden kyckling tillsätter du litet mjölk. Låt puttra ihop tills kycklingen är färdig.
3. Servera gärna med smörstekta champinjoner, kokt ris och grönsaker.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng