Placeholder

Kycklinggryta på mitt sätt

Ingredienser

5 kycklingfiléer
1 liten burk champinjoner
1 - 2 vitlöksklyftor
salt
grovmalen svartpeppar
curry
paprikapulver
1 hönsbuljongtärning
2 msk klippt persilja
4 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl grädde
0,5 dl crème fraîche
0,5 msk citronsaft

Gör så här

1. Dela varje kycklingfilé i 5 delar. Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprika. Bryn kycklingen i omgångar i en stekgryta.

2. Vispa ur stekgrytan med vattnet och lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt pressad vitlök och buljong. Låt småkoka 25 - 30 minuter och tillsätt svampen.

3. Gör en redning av mjölet och häll i grytan. Tillsätt grädde, crème fraîche och koka så att mjölsmaken försvinner, 3 - 5 minuter. Smaka av och tillsätt citron. Servera med ris och en god sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.