Placeholder

Kycklinggryta med jordnötssmör

Ingredienser

2 kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 rödlök
1 bit gul paprika
1 bit röd paprika
några dl mjölk
en skvätt grädde
1 - 1,5 dl jordnötssmör
litet soya
litet sweet chilisås
salt
peppar
smör

Gör så här

1. Skär kycklingen i mindre bitar, hacka löken och strimla paprikan. Klipp baconet i en het panna och lägg i lök och paprika när det fått litet färg. Stek alltihop i någon minut och häll sedan över i en djup tallrik.

2. Ställ tillbaka på plattan och lägg i litet smör. Häll i kycklingen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra.

3. Lögg över kycklingen i en skål. Häll mjölk och grädde i grytan och vispa. Tillsätt jordnötssmör, soya och sweet chilisås, vispa tills allt är blandat och låt puttra några minuter innan du häller tillbaka lök, paprika och kyckling.

4. Allra godast blir den om den får puttra ett tag. Stäng sedan av plattan och låt den stå på eftervärme. Lägg på ett lock och låt stå någon timme.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.