2 kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 rödlök
1 bit gul paprika
1 bit röd paprika
några dl mjölk
en skvätt grädde
1 - 1,5 dl jordnötssmör
litet soya
litet sweet chilisås
salt
peppar
smör
1. Skär kycklingen i mindre bitar, hacka löken och strimla paprikan. Klipp baconet i en het panna och lägg i lök och paprika när det fått litet färg. Stek alltihop i någon minut och häll sedan över i en djup tallrik.
2. Ställ tillbaka på plattan och lägg i litet smör. Häll i kycklingen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra.
3. Lögg över kycklingen i en skål. Häll mjölk och grädde i grytan och vispa. Tillsätt jordnötssmör, soya och sweet chilisås, vispa tills allt är blandat och låt puttra några minuter innan du häller tillbaka lök, paprika och kyckling.
4. Allra godast blir den om den får puttra ett tag. Stäng sedan av plattan och låt den stå på eftervärme. Lägg på ett lock och låt stå någon timme.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st