Placeholder

Kycklinggryta med curry och bacon

Ingredienser

600 g benfri kyckling
2 msk smör
1 gul lök
2 klyftor vitlök
100 g bacon
2 msk vetemjöl
1 kyckling- eller
grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraîche
3,5 dl mjölk
persilja till dekoration

Gör så här

1. Finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i stora bitar. Finklipp baconet. Stek kycklingen i smör i en stekgryta. Låt den ta färg, ta upp den och lägg åt sidan.

2. Stek bacon och lök i samma gryta. När löken är mjuk, strö över mjölet och låt det lösas i fettet.

3. Vispa ned crème fraîche och mjölk och låt grytan koka upp så såsen tjocknar. Tillsätt curry och buljong. Lägg tillbaka kycklingen och koka på svag värme ca 20 minuter.

4. Finhacka persiljan och strö den över grytan. Servera med ris, pasta eller ugnsstekt potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.