600 g benfri kyckling
2 msk smör
1 gul lök
2 klyftor vitlök
100 g bacon
2 msk vetemjöl
1 kyckling- eller
grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraîche
3,5 dl mjölk
persilja till dekoration
1. Finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i stora bitar. Finklipp baconet. Stek kycklingen i smör i en stekgryta. Låt den ta färg, ta upp den och lägg åt sidan.
2. Stek bacon och lök i samma gryta. När löken är mjuk, strö över mjölet och låt det lösas i fettet.
3. Vispa ned crème fraîche och mjölk och låt grytan koka upp så såsen tjocknar. Tillsätt curry och buljong. Lägg tillbaka kycklingen och koka på svag värme ca 20 minuter.
4. Finhacka persiljan och strö den över grytan. Servera med ris, pasta eller ugnsstekt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria