Placeholder

Kycklinggratäng med vitlök och crème fraîche

Ingredienser

6 kycklingfiléer
2 pkt bacon
4 dl crème fraîche
3 dl matlagningsgrädde
1 dl smakrik riven ost
2 msk sweet chilisås
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
1 tsk salt
svartpeppar

Gör så här

1. Skär filéerna i bitar längs med. Skär baconet i bitar. Stek kyckling och bacon och krydda med salt och peppar.

2. Blanda crème fraîche, grädde, sweet chilisås, pressad vitlök och kycklingfond.

3. Lägg kyckling och bacon i en ugnsform och häll blandningen över.

4. Täck hela ytan med riven ost. Gratinera ca 25 minuter i 200 grader.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.