4 kycklingfiléer
2 msk smör eller olja
till stekning
1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g krossad tomat
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
1 krm svartpeppar
0,5 tsk paprikapulver
100 g chèvre
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bryn kycklingen i smör eller olja i en stekpanna. Låt den få fin färg men inte bli genomstekt, ca 5 minuter.
3. Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i olja. Häll på krossad tomat och tillsätt buljong och kryddor. Låt såsen koka ihop 10 minuter.
4. Smörj en ugnsfast form stor nog att rymma sås och kyckling. Häll såsen i formen. Skär snitt i kycklingen och lägg den i såsen. Smula över osten och tillaga i ugnen ca 15 minuter.
5. Låt kycklingen svalna litet och servera med ris, potatis eller pasta.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng