Placeholder

Kycklinggratäng med tomat och chèvre

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 msk smör eller olja
till stekning
1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g krossad tomat
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
1 krm svartpeppar
0,5 tsk paprikapulver
100 g chèvre

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Bryn kycklingen i smör eller olja i en stekpanna. Låt den få fin färg men inte bli genomstekt, ca 5 minuter.

3. Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i olja. Häll på krossad tomat och tillsätt buljong och kryddor. Låt såsen koka ihop 10 minuter.

4. Smörj en ugnsfast form stor nog att rymma sås och kyckling. Häll såsen i formen. Skär snitt i kycklingen och lägg den i såsen. Smula över osten och tillaga i ugnen ca 15 minuter.

5. Låt kycklingen svalna litet och servera med ris, potatis eller pasta.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr