Placeholder

Kycklinggratäng med spenat

Ingredienser

700 g kycklingfilé, hel eller strimlad
grillkrydda
150 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
olja till stekning

Sås:
4 dl crème fraîche
2 dl grovriven parmesan
1 - 2 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
1 - 2 dl torrt vitt vin
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Börja med att steka bladspenaten i rikligt med olja. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Stek tills bladspenaten krympt en aning och mjuknat.

3. Stek kycklingfilén i olja tills den är helt genomstekt. Krydda med litet grillkrydda och lägg kycklingen på spenatbädden.

4. Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke. Häll allt över kycklingen och spenaten. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.

5. Servera med t ex pressad potatis eller ris.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.