Placeholder

Kycklinggratäng med paprika och lök

Ingredienser

500 g kycklingbröstfiléer
smör till stekning
salt
vitpeppar
3 dl valfri kokbar grädde
2 msk senap
0,5 köttbuljongtärning
2 paprikor i olika färger
1 rödlök
0,5 färsk röd chilifrukt
4 portioner kokt ris

Gör så här

1. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem runtom i smör och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en smord ugnssäker form.

2. Blanda grädde, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Sjud samman på svag värme tills såsen tjocknar och häll den över kycklingen.

3. Ugnsstek i 200 grader tills kycklingbitarna har en innertemperatur på ca 72 grader, 25 - 35 minuter. De ska bara vara precis genomstekta.

4. Fräs strimlad paprika, skivad lök och fint hackad pepparfrukt. Salta. Ta ut formen och lägg paprikamixet över kycklingen.

5. Servera med kokt ris eller potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.