500 g kycklingbröstfiléer
smör till stekning
salt
vitpeppar
3 dl valfri kokbar grädde
2 msk senap
0,5 köttbuljongtärning
2 paprikor i olika färger
1 rödlök
0,5 färsk röd chilifrukt
4 portioner kokt ris
1. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem runtom i smör och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
2. Blanda grädde, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Sjud samman på svag värme tills såsen tjocknar och häll den över kycklingen.
3. Ugnsstek i 200 grader tills kycklingbitarna har en innertemperatur på ca 72 grader, 25 - 35 minuter. De ska bara vara precis genomstekta.
4. Fräs strimlad paprika, skivad lök och fint hackad pepparfrukt. Salta. Ta ut formen och lägg paprikamixet över kycklingen.
5. Servera med kokt ris eller potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st