Placeholder

Kycklinggratäng med basilika, senap och tomat

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 tomater
1 kruka basilika
3 msk grovkornig skånsk senap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraîche
2 dl riven ost
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela kycklingfiléerna på längden så att varje bit blir två tunna filéer. Stek i smör så att de får en fin yta och salta något.

3. Skiva tomaterna tunt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Hacka basilikan och strö den över tomaterna.

4. Rör ut senapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda i crème fraîche, salt och peppar, häll röran i formen och strö över ost. Gratinera 20 - 25 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.