Placeholder

Kycklinggratäng med balsamvinäger och grillad paprika

Ingredienser

700 g kycklinglårfilé eller
kycklingfilé
2 grillade paprikor
1,5 dl riven mozzarella
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 klyftor riven vitlök
salt
vitpeppar
ca 1,5 - 2 msk vetemjöl
+ litet vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Hacka grillade paprikor och krama ur vätskan så gott det går. Blanda med riven mozzarella. Skär ett snitt i varje filé och fyll med blandningen.

3. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond, vitlök, salt och vitpeppar i en kastrull. Värm upp och tillsätt sedan vetemjöl som du blandat ut med litet vatten. Red av tills såsen tjocknat litet.

4. Vispa såsen slät. Häll den över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20 - 25 minuter. Strö över riven mozzarella mot slutet.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr