700 g kycklinglårfilé eller
kycklingfilé
2 grillade paprikor
1,5 dl riven mozzarella
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 klyftor riven vitlök
salt
vitpeppar
ca 1,5 - 2 msk vetemjöl
+ litet vatten
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka grillade paprikor och krama ur vätskan så gott det går. Blanda med riven mozzarella. Skär ett snitt i varje filé och fyll med blandningen.
3. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond, vitlök, salt och vitpeppar i en kastrull. Värm upp och tillsätt sedan vetemjöl som du blandat ut med litet vatten. Red av tills såsen tjocknat litet.
4. Vispa såsen slät. Häll den över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20 - 25 minuter. Strö över riven mozzarella mot slutet.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng