600 g kycklingfilé
grillkrydda
salt
peppar
2 röda spetspaprikor
150 g ädelost
10 soltorkade tomater
1 stor eller 2 små rödlökar
2 dl crème fraîche
3 dl valfri grädde
3 msk mango chutney
1 - 2 msk japansk soya
salt
peppar
2 pkt bacon
1. Strimla kycklingfiléer och stek i smör tills de är helt klara. Krydda med litet grillkrydda, salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form.
2. Skär paprikan i mindre bitar och grovhacka rödlöken. Fördela över kycklingen. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg ovanpå kyckling, paprika och rödlök.
3. Koka upp grädde och crème fraîche och ädelost och smaksätt med mango chutney, soya, salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt.
4. Häll ädelostsåsen över kycklingen och toppa med bacon. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Servera med valfri potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng