Placeholder

Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Ingredienser

600 g kycklingfilé
grillkrydda
salt
peppar
2 röda spetspaprikor
150 g ädelost
10 soltorkade tomater
1 stor eller 2 små rödlökar
2 dl crème fraîche
3 dl valfri grädde
3 msk mango chutney
1 - 2 msk japansk soya
salt
peppar
2 pkt bacon

Gör så här

1. Strimla kycklingfiléer och stek i smör tills de är helt klara. Krydda med litet grillkrydda, salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form.

2. Skär paprikan i mindre bitar och grovhacka rödlöken. Fördela över kycklingen. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg ovanpå kyckling, paprika och rödlök.

3. Koka upp grädde och crème fraîche och ädelost och smaksätt med mango chutney, soya, salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt.

4. Häll ädelostsåsen över kycklingen och toppa med bacon. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Servera med valfri potatis.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr