8 tunna skivor kycklingfilé
eller 3 - 4 vanliga filéer
1 uppvispat ägg
3 dl pankoströbröd
salt
peppar
neutral olja till stekning
2 dl crème fraîche
1,5 dl finriven parmesan
0,5 riven vitlöksklyfta
salt
peppar
paprikapulver
1. Börja med att blanda crème fraîche, parmesan och vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar och litet paprikapulver. Ställ kallt.
2. Krydda kycklingen på båda sidor och strö även litet salt över ströbrödet. Vänd kycklingen först i ägg, sedan i panko.
3. Stek kycklingbitarna frasiga och gyllene på medelhög värme med relativt mycket olja i pannan.
4. Servera med parmesankrämen, en god sallad och kanske litet ugnsrostad potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria