Placeholder

Kycklinggoujons med parmesankräm

Ingredienser

8 tunna skivor kycklingfilé
eller 3 - 4 vanliga filéer
1 uppvispat ägg
3 dl pankoströbröd
salt
peppar
neutral olja till stekning
2 dl crème fraîche
1,5 dl finriven parmesan
0,5 riven vitlöksklyfta
salt
peppar
paprikapulver

Gör så här

1. Börja med att blanda crème fraîche, parmesan och vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar och litet paprikapulver. Ställ kallt.

2. Krydda kycklingen på båda sidor och strö även litet salt över ströbrödet. Vänd kycklingen först i ägg, sedan i panko.

3. Stek kycklingbitarna frasiga och gyllene på medelhög värme med relativt mycket olja i pannan.

4. Servera med parmesankrämen, en god sallad och kanske litet ugnsrostad potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.