Placeholder

Kycklingfrikassé med paprika och ost

Ingredienser

1 kyckling, ca 1 kg
1,5 msk smör
1 - 1,5 tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
3 dl buljong av tärning
ev salt
2 röda paprikor
0,5 dl grädde
1,5 - 2 dl riven lagrad ost

Gör så här

1. Stycka kycklingen (tina den om den är djupfryst) i portionsbitar. Smält smöret i en rymlig gryta. Tillsätt paprikapulver och vetemjöl.

2. Späd med buljong under omrörning och smaka av såsen, ev med salt. Lägg ned de råa kycklingbitarna i såsen och sjud dem under lock ca 25 minuter.

3. Kärna ur och strimla paprikorna och låt dem koka med ytterligare 5 minuter. Lägg upp kycklingbitarna i en karott.

4. Tillsätt grädde och riven ost i såsen. Värm upp och smaka av den och häll sedan såsen över kycklingen.

5. Servera med kokt ris och kokt broccoli.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.