1 kyckling, ca 1 kg
1,5 msk smör
1 - 1,5 tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
3 dl buljong av tärning
ev salt
2 röda paprikor
0,5 dl grädde
1,5 - 2 dl riven lagrad ost
1. Stycka kycklingen (tina den om den är djupfryst) i portionsbitar. Smält smöret i en rymlig gryta. Tillsätt paprikapulver och vetemjöl.
2. Späd med buljong under omrörning och smaka av såsen, ev med salt. Lägg ned de råa kycklingbitarna i såsen och sjud dem under lock ca 25 minuter.
3. Kärna ur och strimla paprikorna och låt dem koka med ytterligare 5 minuter. Lägg upp kycklingbitarna i en karott.
4. Tillsätt grädde och riven ost i såsen. Värm upp och smaka av den och häll sedan såsen över kycklingen.
5. Servera med kokt ris och kokt broccoli.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria