1 kyckling, ca 1 kg
1,5 msk smör
1 - 1,5 tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
3 dl buljong av tärning
ev salt
2 röda paprikor
0,5 dl grädde
1,5 - 2 dl riven lagrad ost
1. Stycka kycklingen (tina den om den är djupfryst) i portionsbitar. Smält smöret i en rymlig gryta. Tillsätt paprikapulver och vetemjöl.
2. Späd med buljong under omrörning och smaka av såsen, ev med salt. Lägg ned de råa kycklingbitarna i såsen och sjud dem under lock ca 25 minuter.
3. Kärna ur och strimla paprikorna och låt dem koka med ytterligare 5 minuter. Lägg upp kycklingbitarna i en karott.
4. Tillsätt grädde och riven ost i såsen. Värm upp och smaka av den och häll sedan såsen över kycklingen.
5. Servera med kokt ris och kokt broccoli.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng