Kycklingfilé i ugn med baconsås Niinis kitchenlife

Ingredienser

KYCKLINGFILÉ MED BACONSÅS 5 port.

4 kycklingfiléer

200 g bacon

2 tsk dijonsenap

4 dl créme fraiche

2 dl riven ost

1 tsk salt

3 krm vitpeppar

Gör så här

Gör såhär:

1) Lägg de tinade/färska kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Ställ lång ned i ugnen på 225 grader.

2) Under tiden som kycklingen är i ugnen kan du skära bacon i småbitar och steka den. Den ska vara väl stekt, dock inte knaperstekt.

3) Blanda créme fraiche, dijonsenap, riven ost, resten av kryddorna och det stekta baconet.

4) Ta ut kycklingen ur ugnen efter ca 20 min. Häll på såsen och låt stå i ugnen i ca 15 min till.

Servera med klyftpotatis och grönsallad. Såååå gott! Alla tyckte det var supergott här hemma!

Betyg (69 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.