Kycklingfilé i gräddig ost- och senapssås

Ingredienser

4 kycklingbröstfiléer
– salt och peppar
– 1 msk olja
– 3 dl vispgrädde
– 1 dl crème fraiche
– 3 msk dijonsenap
– 2 msk konc kycklingfond
– 1 msk honung
– 200 g riven vällagrad ost, 31%
– 1 msk paprikapulver
Servering
– ris eller pressad potatis
– sallad

Gör så här

Salta och peppra kycklingen och bryn på båda sidor i olja tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform.
2. Sätt ugnen på 200°
3. Blanda vispgrädde, crème fraiche, senap, kycklingfond, honung, salt och peppar. Tänk på att osten som ska gratineras uppe på kycklingen är salt.
4. Häll gräddsåsen ovanpå kycklingen och strö riven ost över. Pudra till sist över lite paprikapulver. Stek klart kycklingen i mitten av ugnen i 25–30 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
5. Servera gärna kycklingen och såsen med ris eller pressad potatis och sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.