4 kycklingbröstfiléer
– salt och peppar
– 1 msk olja
– 3 dl vispgrädde
– 1 dl crème fraiche
– 3 msk dijonsenap
– 2 msk konc kycklingfond
– 1 msk honung
– 200 g riven vällagrad ost, 31%
– 1 msk paprikapulver
Servering
– ris eller pressad potatis
– sallad
Salta och peppra kycklingen och bryn på båda sidor i olja tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform.
2. Sätt ugnen på 200°
3. Blanda vispgrädde, crème fraiche, senap, kycklingfond, honung, salt och peppar. Tänk på att osten som ska gratineras uppe på kycklingen är salt.
4. Häll gräddsåsen ovanpå kycklingen och strö riven ost över. Pudra till sist över lite paprikapulver. Stek klart kycklingen i mitten av ugnen i 25–30 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
5. Servera gärna kycklingen och såsen med ris eller pressad potatis och sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…